Premiere på Hobbiten, den 12.12.12 :) 12

Natt til i dag var det tid for filmpremiere på en gammel og kjær bok, og dette var en kveld som vi "litt over gjennomsnittet" Tolkien-interesserte har ventet på lenge. Sammen med Silje og Lars Christian hadde Torstein og jeg skaffet oss seter på sjette rad i KP1 på Bergen Kino, som for anledningen viste filmen i alle salene sine denne vakre vinterkvelden :) Vi gjorde det til en helaften, og startet med biffmiddag her hjemme etterfulgt av et besøk på irskepub'en Finnegans, hvor vi satt utendørs inntullet i tepper og kapper under varmelampene og tok oss en forventningsfull skål eller to. :)


Her er også noen bilder fra facebooksiden til Bergen Kino:


Og fra Bergens Tidende og Bergensavisen, trykk på bildene for å komme til artiklene!


Filmen, som forøvrig har undertittelen "en uventet reise", er den første av det som skal bli en triologi på samme måte som LOTR-filmene (til tross for at den er basert på en relativt kort bok). I tillegg har det på forhånd vært klart at Peter Jacksons tolkning innebærer både nye oppdikede karakterer og litt annet fjas. Dette får jo naturlig nok puristiske fans til å løfte et øyenbryn i skepsis, og som tidligere nevnt er det vel ikke til å unngå at en filmatisering av en gammel klassiker fører med seg et visst kommersielt preg. Uten å komme med noen spoilers så må jeg si at jeg oppfattet filmen som litt i overkant tullete av og til, og til tross for at Hobbiten er en mer barnslig og munter bok enn andre av Tolkiens verk så er ikke det noe argument for å ha sleivete humor. Jeg savnet også små detaljer fra bøkene, hvor var de fargerike hettene til dvergene og hva var det som skjedde med hele troll-historien? Men nå er jeg fullt klar over at jeg virker veldig negativ... :) Stort sett var det jo en veldig fin og underholdende film, det var et hyggelig gjensyn med mange gamle og kjære karakterer og filmmusikken til Howard Shore var som alltid fantastisk.

# Kommentarer

Back to main page


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004


 

 
Design and content is the intellectual property of Valkyrja.com and is protected under the Norwegian Copyright Act and International copyright laws.
Contact: mail@valkyrja.com