Hobbiten-premieren 2013: The Desolation of
Smaug
12
 

Ved midnatt den 11.12.13 var endelig det tid for et lenge etterlengtet gjensyn med Tolkiens Midgard, sett gjennom Peter Jacksons kameralinse. Vi hadde lagt opp til en helaften, sammen med våre kjære venner Silje og Lars Christian Hedning.
Det var en eventyrlig kveld!Embla venter på gjestene...


Vi koste oss med helstekt indrefilet, ovnsbakte amandinepoteter m/smør og maldonsalt og kantarellsaus med masse sopp. Og mjød, selvsagt :-)


Både dúnedain og quendi benytter seg selvsagt av miljøvennlig transport når de skal ut på nye eventyr. Både pilkoggeret og andre våpen holdes lett tilgjengelig i tilfelle uønsket billettkon-troll, uruk-haikere eller annet ork...


Vi slukket tørsten på Finnegans før vi vandret nedover mot kinoen...


Der møtte vi blant andre filolog Helge Fauskanger, som er ekspert på Tolkiens språk og er mannen bak Ardalambion, en av de største nettsidene for studien av disse.


Og så var det tid for det vi alle ventet på, selve filmen!


Jeg har enda ikke helt fordøyet inntrykkene av filmen, og har lyst å se den en gang til i nærmeste fremtid for å gjøre opp en mer definert mening. :-) Selv om noen avstikkere fra den originale historien var å forvente, så var det enkelte ganger jeg holdt på å skli ut av stolen i ren skam over klein humor og unødvendige påfunn. Men siden Hobbiten er og er ment å være en mer barnevennlig og humoristisk forløper til Ringenes Herre, så er det vel greit at det gjenspeiles i filmene også, antar jeg. Smaug var forresten skikkelig flott, samt Bard buemann og Beorn og hjemmet hans også. Når det gjelder sistnevnte skulle jeg så gjerne ha sett at det ble gjort mer ut av denne fine delen av boken til fordel for andre ting som ble lagt inn, og skulle gjerne sett noe til den forheksede elven i Myrkskog, de festende alvene og lysene i skogen. Men ja, jeg fikk gåsehud innimellom - og knakk sammen i latter andre ganger :D Og det var trist når det tok slutt! Og det gjorde det forøvrig med et brak, så nå er det bare å vente i spenning på fortsettelsen "There and Back Again", som har planlagt premiere 17.desember 2014!

# Kommentarer

Back to main page


2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004


 

 
Design and content is the intellectual property of Valkyrja.com and is protected under the Norwegian Copyright Act and International copyright laws.
Contact: mail@valkyrja.com